Для батьків

Як правильно організувати дитяче харчування

Світлина від Дитячий психолог.
Їжа – природна потреба організму. Спробуйте «забути» нагодувати немовля. Воно сповістить вас про голод гучним криком і не заспокоїться, поки його не нагодують. Дитина краще знає, коли і скільки їй треба їсти.
Пропонуючи дитині різноманітну та різнобарвну їжу, пам’ятайте про тонкий психологічний момент: головне – не почати вмовляти! Краще дозвольте дитині зголодніти. Коли їжа асоціюється тільки з позитивними моментами, апетит набагато кращий.
Якщо ще й залучати дитину до процесу приготування, дати їй можливість творити на кухні, експериментувати з інгредієнтами, вибирати продукти для вечері в магазині, то у маленького гурмана взагалі не буде проблем з апетитом.
А якщо вкотре мамі захочеться «догодувати» дитину – варто пригальмувати і задуматися: «Що мене змушує так чинити? Стереотипи з минулого? Свої переконання: з’їдати потрібно все, що лежить на тарілці. Страх, що дитина залишиться голодною?» Повірте, дитина собі не ворог, у неї ще контакт з тілом не розірваний. Поїсть, коли зголодніє. Насильство їжею – далеко не найкраща форма прояву батьківського піклування.

Якщо ваша дитина «взагалі нічого не їсть» за столом з тарілки, спробуйте не давати перекушувати між прийомами їжі.
Постарайтеся забрати з раціону продукти з підсилювачами смаку і ароматизаторами. Коли дитина звикає до різних «підсолоджувачів», прісна, дієтична їжа в дитячому садку починає здаватися несмачною.
Менше солодкого.
Більше гуляти, більше рухової активності. Впевнена, що це сприятливо відіб’ється на дитячому апетиті.
Взято з: coma.in.ua
А ви змушуєте дітей їсти?



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ПРОЕКТИВНА МЕТОДИКА “ДЕРЕВО”

Мудра притча про моркву, каву та яйце

Методика "Колесо життєвого балансу"