Психологічний тест «геометричні фігури»
Уявіть собі — є, і не тільки психологічний тест «геометричні фігури», а ціла система — психогеометрия, яка склалася в США. Її автор — відомий американський психолог Сьюзан Деллингер. Точність даного методу становить 85%, про що свідчать численні соціологічні дослідження. Переконатися в цьому ви можете і самі.

Квадрат
Невтомний трудівник. Володіє працьовитістю, старанністю, наполегливістю, дозволяють завжди Добиватися завершення роботи. Терпіння і методичність роблять з квадрата висококласного спеціаліста. Квадрат як би колекціонує інформацію, причому вона у нього розкладена строго по поличках, тому він здатний швидко отримувати потрібну і заслужено має славу ерудитом у своїй області. Відноситься до левополушарным мислителям, для яких характерні логічне мислення і математичний аналіз. Квадрат швидше обчислює результат, ніж здогадується про нього. Ідеал квадрата — розпланована, розмірене життя, де все передбачувано. Він не любить несподіванок і сюрпризів. У діловій сфері такі люди часто стають хорошими адміністраторами, виконавцями, але рідко досягають успіху як менеджери з-за постійної потреби в додатковій інформації для прийняття рішень — це позбавляє їх оперативності. Крім того, раціональність і холодність заважають квадратах швидко встановлювати контакти з іншими людьми.
Трикутник
Ця форма символізує лідерство. Головна здатність концентруватися на наміченої мети, глибоко і швидко аналізувати ситуацію. Трикутник — дуже впевнена в собі людина, яка хоче бути правим у всьому. Насилу визнає свої помилки, легко навчаємо, інформацію вбирає як губка. Сенс життя — зробити кар’єру. Негативне якість — надмірний егоцентризм. Він чудово вміє представити вищестоящому керівництву значимість власної роботи, за версту відчуваючи вигідну справу, і в боротьбі за нього може «зіштовхнути лобами» своїх супротивників.
Прямокутник
Це як би перехідна форма від однієї фігури до іншої. Прямокутником сприймають себе люди, не задоволені своїм життям і тому зайняті пошуками кращого положення. Основний психічний стан прямокутника — усвідомленого відчуття замішання, заплутаності в проблемах, невизначеності. Найбільш значущі риси — непослідовність, непередбачуваність вчинків, низька самооцінка. Позитивні якості — допитливість, допитливість, живий інтерес до всього що відбувається, сміливість. Намагається робити те, що ніколи раніше не робив, задає питання, на які раніше у нього не вистачало духу.
Коло
Це символ гармонії. Той, хто вибрав цю фігуру, зацікавлений у хороших міжособистісних відносинах. Вища цінність для кола — люди і їх благополуччя. Це сама доброзичлива з п’яти фігур. Коло служить свого роду клеєм, який скріплює колектив, сім’ю, стабілізує групу, володіє високою здатністю співчуття, співпереживання. Коло відчуває чужу радість і чужий біль як свою власну. Це правополушарный тип мислення, не логічний, а образний, більш емоційно забарвлений. Переробка інформації у таких людей не послідовна, а мозаична. Головна риса стилю їх мислення — орієнтація на суб’єктивні чинники проблеми.
Ламана
Це символ творчості. Йому властива образність. Правопівкульне мислення зигзага не фіксується на деталях, тому воно, спрощуючи в чомусь картину світу, дозволяє будувати цілісні, гармонійні концепції і образи, бачити красу. Зигзаг не може довго працювати на одному місці — це ж дуже нудно, адже навколо так багато цікавого! Основне призначення зигзага — генерація нових ідей і методів, а не їх реальне втілення. Він спрямований у майбутнє і більше цікавиться можливістю, ніж дійсністю.
 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ПРОЕКТИВНА МЕТОДИКА “ДЕРЕВО”

Мудра притча про моркву, каву та яйце

Методика "Колесо життєвого балансу"