Релакс для вчителів, батьків та учнів     Вправа «Сад почуттів»

Час: 8-10 хв. Можна включати тиху, спокійну музику

Мета: тренування розуму і активізація почуттів, зняття тривоги та стресу. Досягнення творчої зосередженості.

1. Сядь зручніше в крісло і закрий очі. Уяви, що ти входиш в занедбаний сад. І стаєш його садівником.

2. Тобі хочеться очистити його від мокрого листя і гілок, ти береш граблі, садові інструменти і починаєш свою роботу. Ти підстригаєш траву і зрізати старі гілки. Заглядаєш в кожен куточок саду і всюди наводиш порядок. Саджаєш нові квіти і чагарники, найрізноманітніші.

3. Сад наповнюється прекрасними звуками: ти чуєш дзижчання бджіл, спів птахів, віддалений шум водоспаду, потаємний звук глибокого спокою. Цей спокій оновлює твої почуття.

4. Ти відчуваєш свіжий запах сосни, чистого повітря, пахощі троянди, жасмину, лілії і безліч інших квітів; сильний, як міцну каву, запах землі. Повітря віддає димком. Хтось розпалив багаття. Уяви що-небудь смачненьке, щоб у тебе потекли слинки.

5. Представляючи це, опусти руки з краю колоди, на якій ти сидиш, доторкнися прохолодної вологої землі.

6. Ти можеш назавжди залишитися в цьому саду, він так багато дарує тобі в подяку за маленьку турботу. Всі шість почуттів говорять тобі, що цей сад досконалий, і ти можеш прийти в нього в будь-який час. Він цвіте в твоїй уяві, і кожен день там з'являються нові паростки і квіти.

7. Кілька разів глибоко вдихни і видихни, відчуваючи аромат повітря. Повільно відкрий очі. Якщо хочеш - можеш намалювати сад або зайнятися чим-небудь іншим.

Примітка: деяким дітям, які особливо відчувають складнощі в навчанні, може бути важко, уявити картину. В цьому випадку допоможе спрямовання уяви. В результаті, побачивши запропоновані вами образи, діти, зможуть створювати власні.

Левис Шелдон, Левис Шейла «Ребенок и стресс»

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ПРОЕКТИВНА МЕТОДИКА “ДЕРЕВО”

Методика "Колесо життєвого балансу"

Мудра притча про моркву, каву та яйце