Філософія щастя, де його шукати

Якщо хочете бути по-справжньому щасливими, припиніть витрачати енергію на недостойних людей 


Кожій людині, яку ви впускаєте в своє коло спілкування, ви віддаєте частину своєї енергії. І чим більше такої енергії ви віддаєте, тим більше зусиль ці люди витратять на те, щоб допомогти вам досягти успіху або… зламати вас.

Якщо ви дійсно хочете бути щасливими, вам необхідно перестати витрачати енергію на токсичних людей. Варто перестати живити енергією тих, хто відмовляється вкладати її в нас.

Якщо вони не допомагають нам зростати, значить стримують наш розвиток. Все, крапка.

Щастя полягає в тому, щоб оточити себе правильними людьми і створити достатньо місця для подальшого зростання. На вашому шляху обов’язково зустрінуться люди, які змусять відчути себе нікчемою. Такі «друзі» безумовно не варті ні вашого часу, ні зусиль.

Іноді ці люди є нашими близькими друзями і навіть родичами, і ми недостатньо добре усвідомлюємо, з чим зіткнулися, поки не мине якийсь час. Але це може бути як проблемою, так і її вирішенням, в залежності від того, що ви будете робити, коли спадуть всі маски і вам відкриються їх справжні обличчя.

Ці люди зроблять все можливе, щоб залишитися у вашому житті, і докладуть максимум зусиль, щоб контролювати вас. Але звільнення від їх впливу допоможе вам стати тим, ким судилося стати.

У минулому мені теж хотілося завести якомога більше друзів, тому розумію, як складно розлучитися з деякими токсичними людьми зі свого оточення. Але повірте, це принесе величезну користь. Ви не повинні знаходитися поряд з тими, хто вас тягне на дно.

Ви самі відповідаєте за своє життя, а тому повинні вибирати, кого в нього впускати, а кого – ні.

Звичайно, спочатку розставання принесе біль, але як тільки все буде сказано і зроблено, ви відчуєте полегшення. Вам не змінити людей – вони або хороші, або погані. Розуміння цього факту дуже важливе для вашого подальшого життя.

Якщо хтось розповідає вам щось погане про інших людей, висока ймовірність того, що вас він теж поливає брудом. Це дуже простий спосіб визначити лицеміра. Однак деякі токсичні люди дуже обережні в своїх діях. Уважність по відношенню до їхніх слів і до того, як вони виконують свої обіцянки, це відмінний спосіб тримати їх на відстані.

Якщо хтось хоче потягнути вас на дно, не сумнівайтеся і йдіть від них без будь-яких пояснень про те, чому більше не хочете з ними дружити. У цьому світі ви нічого нікому не винні. Вони самі все зрозуміють. А якщо вони захочуть змінитися і теж знайти своє щастя, їм же краще.

На цій планеті нам відведено не так багато часу, тому всі ми повинні використовувати його по максимуму.

Не давайте людям, які вас використовують або змушують почуватися нікчемою, контролювати вас. Це ваше життя і тільки ви можете ним керувати.

Щасливим бути не так складно, як багато хто говорить. Як тільки ви розірвете стосунки з тими, хто на вас паразитує, щастя прийде і до вас. Нікому не дозволяйте ставитися до вас так, ніби ви всього лише чергова мета, до якої вони хочуть дійти.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ПРОЕКТИВНА МЕТОДИКА “ДЕРЕВО”

Методика "Колесо життєвого балансу"

Мудра притча про моркву, каву та яйце