ЧИМ МЕНШЕ У ВАС ОЧІКУВАНЬ, ТИМ БІЛЬШЕ ВИ ЗАДОВОЛЕНІ І ЩАСЛИВІ 

Я спостерігаю у себе приголомшливі почуття -  спокій і розумову ясність, коли у мене низькі очікування. Це стосується людей, досвіду і життя в цілому. Чим нижче поставлена ​​ваша планка, тим ви з меншою ймовірністю будете відчувати себе розчарованими, розсердженими або переможеними. Ви також, швидше за все, опинитеся приємно здивовані, якщо все буде йде своєю чергою без вашої активної втручання (особливо коли воно взагалі не потрібно і не має ніякого сенсу). Існує також певний рівень самоприйняття і внутрішньої мотивації, який відрізняється саме відсутністю будь-яких очікувань. Отже, чарівний рецепт нескладний.

Уникайте негативних почуттів

Біль. Розчарування. Злість. Зневіра. Печаль. Всі ці почуття – це наслідки величезних очікувань, які не дали результату, на який ви сподівалися. Наприклад, це можуть бути ваші бажання щодо того, як буде далі розвиватися конкретну подію. Коли ви робите багатообіцяючий прогноз і покладаєте на результат великі надії, ви тільки програмуєте себе на провал. Не надавайте особливої ​​важливості того, як хтось буде реагувати на те, що ви зробили або сказали. Не очікуйте, що ваш партнер відправить вам квіти в День святого Валентина або влаштує вам сюрприз на день народження. Якщо він це зробить – чудово! Тоді ви будете просто приємно здивовані, замість того, щоб відчувати біль або дискомфорт.

Позбавтеся від стадного почуття

Люди за своєю природою хочуть відчувати себе частиною чогось. Це те, що створює менталітет натовпу. Очікування можуть іноді виглядати як тиск оточуючих, коли суспільство диктує вам ваша поведінка. Причому настільки, що це може в кінцевому підсумку змінити вас як особистість. Якщо ми спробуємо виправдати ці очікування і зазнаємо невдачі, то ми впадаємо в депресію. Якщо ми вважаємо за краще задовольнити ці очікування, покладені на нас іншими, ми часто очікуємо визнання або, по крайней мере, приємного почуття виконаного обов’язку. А що відбувається, коли цього не трапляється? Ви залишаєтеся з відчуттям, що вас обдурили. Це величезна дурість не слідувати своїй інтуїції і не робити те, що хочеш, а слухати інструкції з боку, тому що так «правильно».
Якщо ви приймаєте рішення, виходячи з того, що очікують від вас інші, то ви прямо відправляєтеся в світ розчарування. Ви також ризикуєте стати жертвою і мучеником. Не робіть що-небудь тільки тому, що ви чекаєте схвалення, визнання або подяки. Робіть це тому, що вам це приємно і необхідно. Ніякої зовнішнє джерело не може дати вам внутрішню подяку. Подивіться всередину себе. Задумайтесь на своїми переконаннями і цінностями. Саме ними вам і потрібно керуватися при прийнятті рішень.

Не влаштовуйте свято жалості до себе

Високі очікування і результати, що розчаровують можуть привести до того, що вам стане дуже шкода себе. Ви можете навіть задавати собі питання: «Чому я?» Або «Я не розумію, чому у мене ніколи не виходить, як треба?». По-перше, ці думки негативні і непродуктивні, а по-друге, якщо ви почнете озвучувати їх іншим, то вас стануть уникати. Люди не люблять чути чужі скарги і стогони. Запам’ятайте: ви контролюєте свої дії. Ніхто не змушує вас щось робити. Тому не намагайтеся звинувачувати когось іншого в своїх поганих результатах. Якщо ви приймаєте рішення на основі своїх бажань і потреб, а не чужих очікувань і вимог, то ви повинні відчувати себе спокійно. Звичайно, вам можуть не сподобається результати, але, по крайней мере, ви прийняли обґрунтоване рішення самостійно.

Живіть теперішнім моментом

Очікування віднімають у вас це відчуття присутності в житті в даний момент. Очікування викликають стан під назвою передбачення майбутнього. Ви занадто стурбовані майбутніми результатами, а тому зависає в просторі, думаючи про те, що ви гіпотетично отримаєте. Не думайте, що буде в подальшому, і приймайте рішення, засновані на поточному моменті життя.

Коли ви відпустите очікування як від інших, так і від себе, ви станете жити спокійніше, вільніше і, головне, без стресу. Зробіть собі такий подарунок. Не очікуйте похвали або мільйона червоних троянд. Коли ви перестанете очікувати, ви можете просто почати отримувати!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ПРОЕКТИВНА МЕТОДИКА “ДЕРЕВО”

Мудра притча про моркву, каву та яйце

Методика "Колесо життєвого балансу"